Muzica – Terapie sau Stres ?!

images   A trecut ceva timp de cand am devenit foarte selectiv cu factorii care ar putea sa-mi  influenteze starea de spirit. Astfel pot spune ca imi este practic insuportabil sa pornesc  radio-ul si sa ascult un post commercial. Singura varianta pe care o pot tolera cateodata  este Cultural fm.

Diferenta este de la cer la pamant, nu mi se mai intampla sa imi ramana vreun refren sau  melodie in minte care nu face altceva decat sa-mi blocheze retelele neuronale pe o  singura secventa repetitiva, rumegand astfel mintea oamenilor. Ce vreau sa subliniez  este faptul ca daca muzica poate fi folosita ca Terapie si poate ameliora sau chiar vindeca  afectiuni precum: nervozitatea, anxietatea, astenia fizică și psihică, durerile de cap, migrenele, insomnia, depresia, hipertensiunea arterială, palpitațiile, aritmia, dislexia, boala lui Parkinson, demența Alzeheimer, insuficiența cardiacă etc; cu siguranta poate avea si efecte contrarii daca se folosesc alte tipuri de unde sau alte frecvente. Mai pe scurt, daca muzica este proasta iti lobotomizeaza creierul!

Sa luam in calcul acum muzica buna (ex: muzica clasica) produce efectele mentionate anterior,produce liniste interioara, vindeca depresia, anxietatea, migrenele, insomnia, etc. Dar sa luam in calcul cealalta varianta in care ascultam muzica, sa zicem de la mtv sau radio, tv, etc. o vom numi “junk music”. De asemenea, muzica poate modifica vibratia la care rezoneaza fiecare astfel oamenii fiind instabili emotionali, anxiosi, depresivi, etc. Alte efecte produse sunt evidente: creste starea de stres, nervozitate, agitatie.

Prin urmare, este imperative necesar sa oferim o mai mare atentie muzicii pe care o ascultam, cu sau fara voia noastra. Pentru o minte in echilibru recomand muzica sa fie pregatita din timp, in orice circumstanta in care veti avea aceasta posibilitate. Pentru cei ce nu cunosc sau nu considera muzica asa importanta, va invit sa cautati despre efectul Mozart sau sa aprofundati diferite metode de terapie prin muzica.

0

Lasă un comentariu