Comunicarea fara cuvinte

Scopul cuvintelor a fost intotdeauna acela de a transmite idei, dar odata intelese ideile, cuvintele sunt date uitarii. Fiinta noastra percepe doua tipuri de comunicare; mai intai, este comunicare mentala care se bazeaza pe intelesurile pe care mintea deja le cunoaste, apoi este comunicarea „fara cuvinte”.

„As vrea sa stau de vorba cu persoana care a uitat cuvintele.” Chuang Tzu

 

download

 

Sa ajungem sa intalnim o persoana care poate vorbi fara cuvinte in mod constient este un fapt atat de rar incat sansa sa se intampla este aproape nula. Este nevoie ca acea persoana sa fie un iluminat, o persoana care nu are ego si care este in deplina comuniune cu sinele divin.
Totusi, eu cred, ca „a vorbi fara cuvinte” nu este un fapt atat de rar, ba cred ca il intalnim cu totii zilnic. „Vorbirea fara cuvinte” este un dar, este in natura noastra iar absenta cuvintelelor este de fapt un limbaj superior, care se intampla permanent, dincolo de constinta noastra. Vorbim permanent fara cuvinte, dar nu suntem constienti de asta decat foarte rar.
Vorbim fara cuvinte indiferent ca locuim la km distanta sau ca stam si ne suflam in ceafa unul altuia. Vorbim fara cuvinte indiferent de distanta dintre noi. In felul acesta comunica sufletele noastre, inimile noastre, acele parti din noi care nu cunosc modul de organizare al lumii materiale.
Cred ca in noi traieste o fiinta care nu cunoaste limite, dar este o parte pe care o ignoram pentru ca ne temem de puterea ei deoarece daca am ajunge sa o recunoastem, ne-am simti nevoiti sa renuntam la tot ce stim ca suntem, la modul nostru de a trai, de a fi.
Adevarul nu se afla in minte, ci dincolo de ea. Adevarul este in inima noastra. Doar traind cu inima putem intelege ce inseamna sa vorbesti fara cuvinte. Mintea stie iar inima cunoaste. Sa traiesti cu inima inseamna sa comunici cu ea si din ea, iar asta nu aduce neaparat experiente fericite.
Putem sa schimbam doar ce cream cu mintea pentru ca doar aici avem liber arbitru.
Comunicam unii cu altii in modul cel mai sincer atunci cand o facem dincolo de cuvinte si fara cuvinte. La acest nivel nu putem sa ascundem nimic, nu ne putem minti si nu putem intelege gresit.

„Cei care stiu nu vorbesc. Cei care vorbesc nu stiu.”-Chuang Tzu

3 comentarii

  1. Minunat! Mi-a plăcut muuuult!
    Biiig hug >:D<

  2. Ma bucur! Va mai asteptam sa ne cititi! O zi frumoasa sa aveti!

  3. […] Comunicarea fara cuvinte. […]

Lasă un comentariu